Black Tea

black-tea

Çaji Zi

Çaji i zi është i pasur me antioksidantë të njohur si polifenolë dhe gjithashtu ka sasi të natriumit, proteinave dhe karbohidrateve. Ky qaj shfuqizon funksionimin jonormal të enëve të gjakut, të cilat mund të çojnë te sulmet dhe problemet e tjera kardiovaskulare.

Çaji i zi është i njohur për cilësitë e tij shëruese dhe dobitë e shumta shëndetësore si të: sëmundja e zemrës, diarrea, astma, problemet e trejtjes, kolesteroli i lartë, kanceri i gjirit etj.

Kështu vërejnë se pirja e çajit të zi është po aq i dobishëm për shëndetin ngjajshëm me çajin e gjelbërt.
Pothuajse 80% e njerëzve në botë e konsumojnë çajin e zi. Në treg  atë mund ta gjejmë në qindra shije dhe përzierje nga më të ndryshmet. Ku do që udhëtojmë jemi të sigurtë se do t’na ofrojnë çaj të zi si opcioni në i një pije stimuluese dhe freskuese.