Green Tea

green-tea

Çaji i gjelbër nga shumica e shkencëtarëve konsiderohet si pija më e shëndetshme në planet.
Ai është i pasur me antioksidantë dhe vlera ushqyesve që kanë efekte të jashtëzakonshme në
trupin e njeriut.

Këta përbërës ndikojnë në funksionimin e mirë të trurit, humbjes së yndyrës, uljen e rrezikut
të kancerit dhe shumë dobi të tjera të pabesueshme.
Këtu mund të njoftoheni me dhjetë dobitë shëndetësore të çajit të gjelbër që janë konfirmuar
nga studimet më të fundit:

1. Çaji i gjelbër përmban komponime të ndryshme bioaktive të cilat përmirësojë shëndetin e njeriut,
2. Këto komponime mund të përmirësojnë funksionimin e trurit dhe e bëjnë njeriun më të mençur,
3. Rrit djegien e yndyrnave dhe përmirëson performancën fizike,
4. Prania e antioksidantëve në çajin e gjelbër mund të ulë rrezikun e llojeve të ndryshme të kancerit,
5. Mbron trurin në periudhën e pleqërisë duke ulur kështu rrezikun e sëmundjeve të Alzheimerit dhe Parkinsonit,
6. Vret bakteret dhe përmirëson shëndetin dentar si dhe ul rrezikun e infektimit të gojës,
7. Mund të ulë rrezikun e diabetit tip II,
8. Zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare,
9. Ndihmon në humbjen e peshës,