Hibiscus Tea

hibiscus

çaj Hibiscus është një çaj bimor i bërë si një infuzion, ngjyrë (sepals) e Roselle (Hibiscus sabdariffa) lule. Konsumohet si në të nxehtë dhe të ftohtë.

Ajo ka një shije boronicë, dhe sheqer është shtuar shpesh për ta ëmbëlsuar atë. Çaji përmban vitaminë C dhe minerale dhe është përdorur tradicionalisht si një ilaç i butë. Në perëndim Sudan një lule të bardhë Hibiscus është favorizuar për shijen e saj të hidhur dhe është shërbyer zakonisht për mysafirët.

Çaji Hibiscus përmban 15-30% acide organike, duke përfshirë edhe acid citrik, acid malik, dhe acid tartaric. Ai gjithashtu përmban polysaccharides acidike dhe glycosides flavonoid, të tilla si cyanidin dhe delphinidin, që i japin asaj karakteristike ngjyra e saj të thellë të kuqe.

Pija është quajtur nganjëherë Roselle (një emër për lule) ose rosella (Australia); lëpjetë në Jamaica, Belize, Barbados dhe Trinidad dhe Tobago; lëpjetë e kuqe në Karaibe më të gjerë; dhe Agua De Jamaica ose thjesht Jamaica në Shtetet e Bashkuara, Meksika, dhe në Amerikën Qendrore. [citim i duhur]