Hollyhock Tea

hollyhock

Amtare në Azi, hollyhocks është një bimë popullore dekorative që lulëzon në mjedise të thata.

Hollyhocks ka një histori të përdorimit në sistemet e ndryshme tradicionale medicinale.
Për shekuj me radhë, healers kanë konsideruar bimorja të ketë qetësues, diuretik, dhe pronat emolientëve.
Në mesjetare Angli, të thata lule hollyhocks janë përgatitur si çaj për të zbutur inflamacionin e fytit dhe gojës.

Hollyhocks është thënë se janë përdorur nga healers të traditës Wiccan për lehtësimin e mbingarkesës në gjoks dhe për të parandaluar gurët në veshka.

Në Kinën e lashtë, barishtja është përdorur për qëllime të kuzhinës.

Në literaturën bashkëkohore, hollyhocks është përshkruar se është përdorur për të trajtuar dhe për të parandaluar çrregullimet e frymëmarrjes dhe ju ndihmon Sëmundjet e tretjes së ushqimit.
Në raste të caktuara, bimore është raportuar të ketë pasur një efekt qetësues në mukozës. Hollyhocks konsiderohet gjithashtu se ka qenë efektive në trajtimin e çrregullim të zorrës, Hayfever, ulcerat peptike, dhimbje barku, fshikëzës inflamacion, emfizemë, gastrit, bronkit, dhe diarre.