Mint Tea

mint-tea

Çaj mente është një mënyrë e shijshme dhe të freskëta për të rritur shëndetin tuaj të përgjithshëm në një numër mënyrash, për shkak të aftësisë së saj për të përmirësuar tretjen, të zvogëlojë dhimbjen, eliminimin e inflamacion, të pushojnë trupin dhe mendjen, kur fryma e keqe, ndihmon në humbje peshe dhe nxit sistemin e imunitetit. Ndikimi i tij në sistemin e tretjes është i konsiderueshëm, dhe element i saj bazë e mente është ndoshta pjesa më e vlefshme e strukturës së saj organike.
Çaj mente është një infuzion i bërë nga gjethe mente që është i dehur, si një çaj. Kur ju mërtypni një çamçakëz me mente ndaj lulebliri (infuzion), atëherë ju merrni atë që quhet çaj doublemint. Kjo substancë është pa kafeinë, kaq shumë njerëz që vuajnë nga modelet e ndjeshme e gjumit si për të pirë këtë çaj relaksuese para gjumit.
Emri shkencor i mente është Mentha piperita, dhe në fakt është një kryq në mes nenexhik ujë dhe çamçakëz me mente. Ajo është vendas në Evropë, por popullariteti dhe gamë të gjerë të saj të përdor ka bërë Peppermint një mall globale.